English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pondělí, 29.4.2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pondělí, 29.4.2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav.
Indický horoskop
Základem indické astrologie staré téměř pět tisíc let je učení o nás samých.
více...
Čtyřlístek štěstí
Věříte na štastné čtyřlístky ?...
Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Sedmé nebe

zpět

Když někdo řekne, že se cítí, jako by byl v sedmém nebi, chce nám tím říct, že je nevýslovně šťastný a spokojený. Přemýšleli jste někdy o tom, jak vlastně takový pojem vůbec vzniknul? Proč zrovna sedmé nebe?

Odpověď nalezneme u sumerské civilizace, přibližně 5000 let před našim letopočtem. Podle dávných předků není jen jedno nebe, ale jakýsi soubor sedmi stupňů, něco jako pater ve vysokém domě. Každé z těchto pomyslných pater má sva vlastní pravidla, řád i svého vládce.

První nebe

Vládcem prvního nebe, nazývaného Wilon, je anděl Sidriel. To že je nebem prvním dává znát, že zde přebývají všechny bytosti, které jsou nám, ale také přírodě a celé Zemi nejblíže. Patří sem andělé strážní, ale i samotní archandělé Rafael, Uriel, Gabriel a Michael. Řídí se odtud vše fyzické, i celé bytí.

Druhé nebe

Vládcem druhého nebe, nazývaného Raquia je anděl Barakiel. Islámská tradice praví, že zde přebývá Ježíš Kristus a Jan Křtitel. V druhém nebi čekají všichni hříšní na svůj poslední soud. Je jakýmsi vězením pro anděly, kteří selhali, padli, nebo se zamilovali do člověka.

Třetí nebe

Vládcem třetího nebe, nazývaného Šehaqim, je Baradiel. Třetí nebe je místem kontrastů. Na jedné straně je zde Rajská zahrada se stromem života a manou, kterou stráží Cherubíni, na straně druhé se nachází peklo se vší bolestí a hrůzou, která k němu náleží.

Čtvrté nebe

Vládcem čtvrtého nebe, nazývaného Machonon, je Zahaqiel. Tady najdeme posvátný chrám a oltář Boží v „nebeském Jeruzalému“.

Páté nebe

Vládcem pátého nebe, nazývaného Maon, je Zadkiel. V pátek nebi jsou podobně jako v nebi druhém, a třetím vězněni padlí andělé. Převážně jsou to Grigoriové. Podle proroka Sofoniáše obývají páté nebe andělé, kterým se říká Pánové.

Šesté nebe

Vládcem šestého nebe, nazývaného Zebul, je archanděl Gabriel. Šesté nebe je jakousi nebeskou knižnicí. Uchovávají se zde záznamy o událostech a skutcích lidí i přírody, Země a všeho ostatního, které andělé studují. Nejčastěji pak nejvyšší Cherubíni a Fénixové.

Sedmé nebe

Vládcem sedmého, nejvyššího, nebe, nazývaného Araboth, je archanděl Michael. Je to místo, kde přebývá Bůh a nejvyšší z nejvyšších Cherubínů a Serafínů. Sedmé nebe obývají také čisté, ještě nikdy nenarozené, lidské duše a princ Božského zákona, Zagzaguel.

Každé ze sedmi nebí v sobě nese harmonii a vyrovnanost spojením dobra a zla. Neexistuje, vyjma nebe sedmého, žádné takové, kde by bylo čistě jen dobro, nebo zlo. Jedině vyrovnaností sil dobra a zla lze dosáhnout harmonie bezezbytku.

Copyright fotografie: ©Les Cunliffe/Fotky&Foto#dall-e



Články na podobné téma:Ochraňují nás andělé?Přivolejte k sobě svého anděla11 důkazů, že se s vámi pokouší spojit váš anděl strážnýDuchovní průvodce - náš ochránce i rádce při cestě životemPoznejte sílu Anděla strážného i vy!Andělská čísla
Co si o tom myslíte Vy?:

Online výklady ZDARMA:
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...
Archandělé
Podrobný přehled dvanácti Archandělů a jejich duchovních paprsků.
více...
Metoda zvaná "7 dní"
Výklad na nejbližších 7 dní pomocí hracích karet.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)