wuah510 22.02.14 19:40 Reg. před 2016
| zdravim všechny a chci se zeptat na malou otazku... moje kamaradka nejspiše umi vypnout lidskost... v te chvili totiž neciti nic je prostě bezcitna..nedavno jsme se pohadaly a řekla mi poněkud zvlaštni věci které by mi nikdy neřekla ani při hadce a teď to nejduležitější... nevim jestli to mam přesně nazvat že je "čarodějka" ale určitě něco podobneho... umi brat a davat energii zhasinat plamen pohledem a tak podobně..někdy se jí zjeví vize... a myslim že dalši co umi je pravě vypinani lidskosti..dost se o ní bojím a moc mě mrzí že se hadame a ona mi řika tak hnusne věci... prosim pomozte! |
|
Theodor 22.02.14 19:58 Reg. před 2016
| Zdravím,
to není vypínání lidskosti, neboj. Myslím, že je to prostá psychologická obranná reakce, kdy se člověk pod náporem odsekne od empatie a společenskosti. Při napětí používá každý jiné mechanismy úniku, jedna z mých známých se například začala nekontrolovaně hlasitě smát, což zrušilo jakoukoliv diskusi.
Může to zničit přátelství, to ano. Pokud se spolu často hádáte a ona ti říká nepěkné věci, je lepší přehodnotit, jestli je přátelství mezi vámi hodno kultivace. A jestli ti jde o to, že je čarodějka? Toho bych se nebál. Vlastní strach a negativní emoce ti ublíží víc.
Promluv si s ní otevřeně a buď se přes to překlenete, nebo si najdete jiné přátele. |
|
Sardox 22.02.14 23:45 Nereg. IP: 213.220.232.* | Theodor má pravdu, je to obranná reakce, kterou znám na vlastní kůži. Říkám tomu, že mi někdo "kopnul do páčky". Většinou se to stane v okamžiku, kdy je situace pro mě emocionálně neúnosná, hluboce se mě dotýká a působí mi velkou bolest. Pak se "vypíná" soucit, empatie, laskavost... Jsem schopná jednat bez citu, říkat věci, které bych za normálních okolností nikdy neřekla, bránit se zuby nehty. Většinou v tomto stavu vydržím několik dnů až týdnů. Pak se "páčka" přepne a vše je, jak má být. Naštěstí se to v životě stalo snad jen třikrát nebo čtyřikrát, naposledy tak před deseti lety. Nejsem na to nijak pyšná, naopak, ale ovládat vůlí to bohužel nešlo. |
|
wuah510 23.02.14 13:03 Reg. před 2016
| To chápu, jenže tady šlo o to že jsem se snažila naše kamaradstvi zachranit a ona uplně bezsoucitně mi řekla že jsme ani nejlepši kamaradky nebyly... Hrozně jsem se rozbrečela a strašně mě to štve. taková psychologická obranná reakce by být neměla. Protože jí to možná nebolí ale mě jo.:( Ale děkuji za radu. |
|
Hankabvbcbcv 03.03.15 23:05 Nereg. IP: 81.200.48.* | Vím, že už si to asi nepřečtete, ale možná tě to bolí, ale musíš si uvědomit, že přátelství jsou emoce, cokoliv co člověk cítí, jsou emoce a pokud je někdo pod návalem vypne, tak pro něho to přestane mít smysl... klidně i přátelství.. Zkus ji pomoct, evidentně prožívá nějakou emoční krizi... Není to její vina, je to obrana, kdybys byla její kamarádka vzala bys to a pomohla jí. Člověk co řekne ve zlosti někdy ani nevnímá co říká, může být naštvaný na celý svět, ale stačí, aby mu někdo přišel do rány a když ten kamarád, se na to přátelství nedívá stejně a nepomůže mu... Nejprve bych začala s psychiatrem.. nejsem zastáncem léků, ale pokud vypíná své emoce, tak už je to vážné :( |
|
Katerina 15.06.21 21:38 Nereg. IP: 185.91.171.* | Dobrý den rada bych potřebovala radu...
Muj kamarad se nedavno rozesel s pritelkyni protoze neustake se hadali atd... Rozesli se spolu a ona po nem chtela aby se zmenil ze mu da sanci jenze mu tu sanci nakonec nedala i kdyz se zmenil a muj kamarad kvuli takovy krave vypnul svou lidskost...
Nevykazuje zadne znamky citů... zadna radost... Zadny smutek... Proste nic... Ani lasku driv je to asi 4 dny zoet co rekl ze mu ta jeho pritelkyne chybi a od te doby ani ťuk, muzete mi poradit jak ho dusevne zlomit aby lidskost znovu zapnul? Protože padla od nej výhrůžka ze pokud se pokusime mu lidskost zapnout ze si ublizi a ze zazijeme peklo |
|