Eskarina 29.08.18 21:01 Nereg. IP: 109.81.211.* | Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Já i moje matka zvažujeme změnu příjmení na to, které měla za svobodna. Jde o to, že můj otec byl despotický tyran a zajistil peklo na zemi nejen mojí mámě, ale i mně. Od dětství trpím nespavostí, depresí a úzkostí, sebevědomí nula, totéž si z manželství s mým otcem odnesla máma. Otec před 16 lety zemřel, od té doby o změně uvažujeme, jen teď jsme se konečně odhodlaly. Máte nějakou zkušenost s tím, že by změna jména pomohla se zpřetrháním vazeb z minulosti? Otec nás i po těch letech straší ve snech, stále je nad námi jeho stín. Naopak příjmení, které bychom nosily po změně, tedy příjmení mých prarodičů z matčiny strany, ve mně vyvolává jen příjemné vzpomínky, prarodiče jsem milovala, byli to báječní lidé. Pořád ale váhám, jestli to stojí za všechno to běhání po úřadech a odpovídání na zvědavé otázky okolí. Jestli máte někdo zkušenost, zda změna jména může pomoci s odstřižením se od minulosti, byla bych vám velmi vděčná za radu či vhled. Děkuji. |
|
petr54 30.08.18 10:23 Reg. před 2016
| Dobrý den.
Změna jména vám určitě pomůže, ale neustálé vracení se do minulosti Vám zavírá budoucnost a proto přešlapujete na místě. Velmi Vám v tomto případě pomůže akt odpuštění. Jinak řečeno, odpusťe. - V karmické rovině tím pomůžete i svému zemřelému otci. Ponechte si minulost jako zdroj pro ponaučení.
Zdravím
Petr
|
|
Soňa Kartářka 11.04.19 16:09 Nereg. IP: 89.102.40.* | Neváhejte a změnu proveďte co nejdříve. Jste zablokovaní, máte strach při vyslovení, jak se jmenujete. Budete díky jinému příjmení plní energie a s pocitem, že pro vás začíná nový život. Bude se vám lépe dívat na svět. |
|
Tajra 09.07.19 11:00 Nereg. IP: 89.102.40.* | Také se přikláním co nejdříve změnu jména, jelikož vás to blokuje. |
|
Sokol 25.11.19 04:11 Reg.25.12.20
| Neztrácejte čas a změnu jména proveďte. Je to jeden z úkonů, které je třeba udělat, aby se vám začalo dařit. |
|
René Konselova 15.09.21 22:52 Nereg. IP: 86.49.93.* | Jsem znepokojená se svým jménem,je to jako za trest.Na víc u nás v Čechách to neumí rozeznat. Mužské jméno od ženské. |
|
Dagmarys 20.09.21 08:46 Reg.20.9.22
| Ahoj,naprosto tě chápu.Je to jméno opravdu takové... nebinární.Před lety jsem tu a tam četla pár článků,kdy právě tohle jméno doporučovali psychologové transgender,i v případě,že k operativní změně pohlaví z nějakého důvodu nedošlo.Ale rodičům to nezazlívej,v době se o tom asi nemluvilo.Chtěli ti dát krásné u nás neobvyklé francouzské jméno,jen jim to nesecvaklo.Ženský ekvivalent je totiž Renée.Tak buďto bych přidala to "e" nebo "i"jako Renie a nebo rovnou změnila na Renatu.A nebo ještě možnost,pokud máš toho jména dost přidat před něj ještě jedno jako první a hlavní |
|
|